Like: Koken met Johnny!

Johnny de Mol verrast ons met een heerlijk recept in de Allerhande, en die konden wij natuurlijk niet achterhouden voor jullie. Het is een recept voor een kipsalade met mango en geitenkaas, een exotisch gerecht waarmee we de regenachtige dagen wat opvrolijken!

Benodigheden: 2 el pijnboompitten, 1 mango, 4 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 zak spinazie, 300gr kipfilet in reepjes, 300 gr gemengde salade, 1/2 komkommer in plakjes, 125 geitenkaas met honing, 4 el balsamicoazijn.

1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes van 1/2 centimeter. 2. Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef. 3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar. 4. Verdeer ondertussen de sla en komkommer over 4 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn. En serveren maar! Bon Apetit!

Bron: Allerhande